divendres, 16 d’octubre del 2009

Massa intel·ligent per ser feliç

Davant d'un conflicte ja sigui aquest bèl·lic, polític, intel·lectual, amorós etc. el més efectiu sempre és emprar la força bruta... la estupidesa. Tanmateix, usar la força bruta no està en mans de tothom ¿Per què? Per un costat, no tothom gaudeix de prou potència com per usar-la a raig, però sobretot, perquè rarament ens sentim prou confiats com per no veuren's destrossats per aquesta postura, violenta, cega i abessagadora.

Ser intel·ligents, perspicaços i prudents manifesta, sovint, un símptoma de debilitat, de impotència, de por ¿Serà la intel·ligència una senyal de malaltia com ho pot ser la febre? El que sembla clar és que ser més intel·ligents no implica ser més feliços, ans el contrari ¡L'estupidesa sí sembla mostrar un estadi de felicitat! Potser per això, també, la gent llesta i intel·ligent sol mostrar-se molt més ambiciosa, maquiavèl·lica i rapaç que la persona estúpida i feliç.

3 comentaris:

  1. Pd/ El títol d'aquest post no l'he possat pas per mi... com molts ja sabreu jo sóc força estúpid ;-)

    ResponElimina
  2. Si ets tan intel3ligent com dius, cosa que no dubto llegint el teu excel·lent post sobre la lògica, a que ve aquesta fascinació per la violència i la força bruta?
    No es contradictori considerar-se massa intel·ligent per ser feliç i al·lora preferir l'esport sobre les biblioteques?

    Anyway: felicitats pel blog, que m'ha semblat molt provocador, quelcom certament dificil de trobar a la blogosfera catalana!

    Ens llegim!

    ResponElimina
  3. Ja he comentat que el títol no feia referència a la meva persona, sinó que es tracta d'una simple 'figura retòrica'.

    En quant a violència i intel·ligència... la veritat, ja els grecs demostren com la intel·ligència és la millor arma de dominació, subjugació i conquesta.

    De fet, si he posat la foto d'una bomba atòmica en el post ha estat pensant amb la postura d'un dels homes més intel·ligents del s.XX, Von Neumman (Et recomano que et llegeixis alguna de les seves biografies). El tiu tenia tota la raó: s'havien d'haver emprat, després de Hiroshima i Nagasaki, bombes atòmiques contra la URSS per evitar el que ha succeït: la guerra freda o sigui, una escalada absolutament imbècil de proliferació armamentística. Però aquest és un tema complex i rarament es parla clar perquè no es hi ha coratge.

    Salut, a mi també m'ha agradat el teu blog.

    ResponElimina